BadHoliday.com - Кошмарите в туризма  
 
Ти си в:   BadHoliday > Други кошмари > Ekvator.bg - малко истини, който трябва да се знаят
Вече 12 години надлъгване с клиентите...
Вече 12 години надлъгване с клиентите...

Ekvator.bg - малко истини, който трябва да се знаят

До момента мнението се подкрепя. (общо гласували: 1526)

Спомняте ли си месец юни, а спомняте ли си стотиците измамени клиенти закупели почивки за Малдивите, щя ви напомня става дума за крупна измама за сума от общо над 200 000 лева. Може би сте забравили или пък не се сещате, но фирмата направила това е Еврохолидейз ЕООД - http://www.euroholidays.info/.

А сегаq познайте какво е общото между ekvator.bg и Еврохолидейз ЕООД!

Определено, не е само приликата в интернет страниците на двете фирми. Общото е лицето Георги Владимиров Пасев http://www.facebook.com/georgi.pasev.

За повече информация, по повод историята от лятото, може да прочетете тук: http://podtepeto.com/article.php?id=6032, както и тук: http://dnes.dir.bg/news/georgi-hristov-arest-maldivite-evroholideyz-venelin-kachakov-9278276?nt=10.

Прочетете и си припомнете!

В момента, това лице и други свързани с него лица, стоят зад сайта http://www.ekvator.bg/, какти и зад фирмата АБАКС.

Направете си и следната проверка: влезте в страницата на МИЕТ и прегледайте списъка на регистрираните туроператори и турагенти и ще установите, че няма фирма с название Ekvator.bg, която да има право да се занимава с продажба на туристически услуги. Списъка е на този адрес: http://www.mi.government.bg/files/useruploads/files/registri/turizam/ntr__to-ta_09.02.2012_%D0%B3..xls.

Докога ще търпим да ни мамят и държавата да не взема мерки срещу това?

Автор: Kaloyana (realkoki78@yahoo.co.uk)
Написано на 11 февруари 2012 в 22:24 ч.
коментар До момента има 19 коментара:
Написано на 1 март 2012 19:03 ч.
Ама той излезе ли от падиза ?
Написано на 1 март 2012 19:08 ч.
толкова показно ги закопчават и после - всяко чудо за три дни
Написано на 20 април 2012 22:26 ч.
дано не е така.че имам две резерваций.За гърция и България
Написано на 23 април 2012 17:45 ч.

Благодаря за информацията Калояна.

 

подкрепя мнението
Написано на 23 май 2012 09:02 ч.

Благодаря Ви за информацията, но не само този е измамник под един или друг предтекст, всички в самото начало ни примамват с "лъскави" те си оферти, а след това получаваме "подарък с изненада", и то какъв, направо е като "бинго", или "шестица" от тото при натрупан джакпот от няколко милиончета; 

Iva
Написано на 14 октомври 2012 19:01 ч.
Пътувах с Екватор вече 4 пъти и до сега всичко ми е било перфектно организирано и персонала винаги компетентно ме е съветвал. Едната оферта беше по програма на туроператор Абакс за Сицилия и съм изключително доволна.
Стоименова
Написано на 5 ноември 2012 15:23 ч.
Някой знае ли адреса на офиса на Екватор?
Написано на 25 септември 2013 10:19 ч.
пътувах с Екватор до Сицилия и съм изключително доволна
подкрепя мнението
Написано на 26 септември 2013 16:37 ч.
Сагата продължава, и тримата обвиняеми са в съда, но все още виновен няма, какво трябва да се случи, за да могат клиентите да получат възмездие.
Написано на 23 септември 2014 10:03 ч.
Върнахме се от Италия - Римини, съвместна екскурзия на Бохемия и Абакс. Много сме доволни, особена от ръководителката на групата - Мариана
юлия…
подкрепя мнението
Написано на 14 януари 2015 18:18 ч.
nai istinskata , loqlna  i korektna firma e  BOHEMIQ   :) 
Написано на 3 септември 2015 21:31 ч.
Нелоялни и некоректни са от Абакс!!! При платена 100% почивка Сицилия,и договор подписан 6мес по-рано,издадени билети и ваучери от Абакс те информират,че избраният хотел няма места 3 дни преди полета!!! И започва мотаене,лъжи,криене....Боклуциии!
ана
Написано на 15 март 2016 18:20 ч.
Знаете ли в момента дали управителят на Ekvator.bg е същият?
Написано на 7 септември 2016 14:20 ч.
Много съм доволна от обслужването на Екватор.Имат една служителка Елена,любезна,отзивчива.Поздравявам те моето момиче,родена си за тази професия!Пак ще ги потърся за следващата си почивка.
Написано на 6 юни 2017 12:30 ч.
Почивах в Сицилия в хотел Еден по линия на Екватор. Рядко съм била толкова доволна. Екскурзоводът  Стефан е професионалист, любезен, услужлив, вечно на услугите на туристите. Хотелът прекрасен, храната много разнообразна, качествена, великолепна. Персоналът изключително любезен, услужлив, бельото сменявано всеки ден, плажът точно пред хотела с много ситен, чист пясък, морето изумруд.Благодаря на ЕКВАТОР и се чудя отрицателните отзиви кой ги е писал. 
петров
Написано на 13 септември 2017 21:56 ч.
Eкватор не е туристическа фирма, вижте, че липсва в регистъра на Министерството на туризма - Екватор.бг е сайта на друга фирма, а защо е така -  и самите те нямат обяснение
Написано на 20 септември 2017 15:46 ч.
Това лято три пъти почивах с Екватор - в Пулия , Чефалу и Athena resort , беше едно чудесно лято осигурено ми от тях !  Перфектни са !  А Елена Ласкина наистина е родена за тази работа !  Недоволни са тези , които срещу нищо искат да получат всичко ???? Е .... безплатен обяд няма !  Като искаш качество - плащаш !  Още веднъж да поясня - почивам с техните оферти от 3 години и досега няма нито една издънка ! 
не подкрепя мнението
Написано на 5 октомври 2017 14:50 ч.
И аз съм много доволна от "Екватор". Тази година обиколих Сицилия с тяхна програма и нямам забележки. Мога да изкажа специални благодарности на Елена Ласкина и Мария Димитрова /екскурзовод по програмата Сицилия от А до Я/ за прекрасната екскурзия. Догодина пак ще използвам услугите им.
кръстева
Написано на 5 януари 2018 12:14 ч.
Връщам се със смесени чувства от пътуване по Нил, организирано от АБАКС съвместно с египетския туроператор Travco. Хотелът в Хургада и корабът по Нил бяха сменени в последния момент. Нямам забележки по отношение на новия хотел, но вместо каюти с балкони, както беше обявено първоначално, плавахме на кораб, чиито прозорци не се отваряха. Единственото проветрение беше през климатик, настроен на температура под 20 градуса и разнасящ миризма на дизел от машинното. Корабът беше бавен в сравнение с други подобни, та не можа да навакса закъснение, натрупано от временно спиране поради друг заседнал кораб. Заради това последния етап по Нил бяхме превозени с автобус. Местният екскурзовод Ясер заедно с българския водач Стоян Широв направиха всичко възможно да се спази програмата, така че успяхме да посетим всички забележителности. Гореща благодарност към Стоян! Изглежда никой от АБАКС не си е направил труда да пропътува предварително маршрута - и при най-добро стечение на обстоятелствата трансферите с автобус не могат да се направят в рамките на разумна продължителност на деня. Самото пътуването Хургада-Кайро-Хургада с автобус е над 10 часа, което е за сметка на времето, прекарано на пирамидите или в музея. Трансферът Асуан-Хургада отне 11 часа с един шофьор. Шофьорът ни пое в 8 часа сутринта в Ком Омбо, за да ни остави в 2 часа сутринта на другия ден пред хотела в Хургада - т.е. имаше активен работен ден от 18 часа!!!  Чартърният авиопревозвач ALK (Air Lubo), който АБАКС използва е друга тема. При подписан договор, в който имахме право на 20кг чекиран багаж, отново в последния момент бяхме информирани, че чекираният багаж е 13кг. Самолетът, който ни закара в Хургада е престоял там 8 дена, за да ни върне обратно. Така хората, закупили почивки, са били натоварени да платят почивката и на екипаж от 7 души! Самолетът на ALK (Air Lubo) с идентивикация LZ-DEO се оказа с 4 аварийни изхода, които не могат да се отварят.  Аварийните изходи бяха здраво завинтени към дръжките на седалките. Добре, че имахме безавариен полет, което си е въпрос на шанс.  Накратко: 1) Горещо препоръчвам пътуване по Нил 2) Ако приемете офертата на АБАКС или посредниците му, бъдете готови за безсънни нощи, прекарани в автобус 3) Рискът с ALK (Air Lubo) е само за ваша сметка
Дай своята оценка!
vote no vote yes comment
send_icon
Екипът на Bad Holiday не носи отговорност за изказаните становища. Отговорност за съдържанието на всяка предоставена информация носи авторът й. Всяко доказано невярно твърдение и коментарите към него се изтриват незабавно.
badholiday | хотели | заведения | пътувания | клиенти | други кошмари
досада | контрол | закони | полезно | съвети | цензура
Кошмарите в туризма - Ekvator.bg - малко истини, който трябва да се знаят